MK Walter učestvovao na Prvim mačevalačkim susretima

Jakov Šola iz Mačevalačkog kluba /MK/ “Split” je u seniorskoj konkurenciji pobjednik Prvih mačevalačkih susreta u Istočnom Sarajevu, koje je danas organizovao MK “Romanija”.

Na turniru u Istočnom Sarajevu su, pored domaćih takmičara iz MK “Romanija”, nastupili i takmičari iz MK “Valter” Sarajevo, te iz mačevalačkih klubova iz Banjaluke i Splita.

U takmičenju, koje je bilo podijeljeno na dvije kategorije – sportski mač i borbeno mačevanje, učestvovalo je 18 takmičara.

U seniorskoj konkurenciji takmičar MK “Valter” iz Sarajeva Nikola Ilić bio je drugi, dok su su treće mjesto podijelili Marko Jakšić iz MK “Banjaluka” i Franjo Šola MK “Split”.

Pobjednik takmičenja u Istočnom Sarajevu Jakov Šola, koji je i osvajač državnog prvenstva Hrvatske u mačevanju, izrazio je zadovoljstvo zbog pobjede, ali i zbog načina na koji su organizovani Prvi mačevalački susreti u BiH.

“Porijeklom sam iz Sarajeva ali sam morao da se preselim u Split kako bih se ozbiljno mogao baviti mačevanjem. Prvi mačevalački susreti u Istočnom Sarajevu su bili prilika da se ovaj sport u BiH podigne na ozbiljniji nivo”, dodao je Šola.

U kategoriji pionira prvo mjesto je osvojio Alen Bibić takmičar MK “Valter” iz Sarajeva, druga je bila Anđela Kovačević iz MK “Romanija”, dok je treće mjesto osvojio Marko Mastilović iz istog kluba.

Osnivač MK “Romanija” Marijana Petronić izrazila je zadovoljstvo činjenicom da je takmičenje bilo uspješno i da su svi učesnici zadovoljni organizacijom.

“Želim zahvaliti i načelniku opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiši Ćosiću koji je pomogao da se realizuje ovo takmičenje, prvo ove vrste u BiH”, dodala je ona.

Nadmetanje u kategoriji “sportski mač” je bilo centralni dio takmičenja, dok je borbeno mačevanje sportskom sabljom, u kojem se koristi tehnika rapir iz 17. vijeka, bila ekskluzivni dio takmičenja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)